Viljeseger för Smedby

Att det var en viktig match kunde knappast undgått någon. Två tända lag med längtan efter tre poäng drabbade samman och det var hemmalaget Smedby AIS som avgick med segern (2-1) mot Värmbol.

 

- Väldigt viktigt med poängen idag, sa matchens lirare Mikael Mattsson som var en gigant i hemmaförsvaret.

6 september 2010 03:00
Det var skitigt, inte speciellt välspelat och sällan vackert. Men det innebar tre väldigt viktiga poäng för hemmalaget som med mycket vilja kom undan med en 2-1-seger.

 

- Verkligen en viktig match, spelarna gör en enorm insats och sliter på kanonbra, sa tränaren Anders Borg efter segern som gav laget något stabilare mark under fötterna.

 

Jämn match
Spelet var jämnt genom stora delar av matchen, trots att hemmalagets lagkaptenen Christoffer Jonsson åkt ut efter en frilägesutvisning vilken gav gästerna kvitteringsstraffen. Det blev med andra ord en ganska jobbig dag för Smedby-spelarna som fick springa extra mycket.

 

Bäst av alla var backgiganten Mikael Mattson:

 

- Det gick mycket på vilja idag, man märkte att det var en viktig match för båda lagen, sa Mattsson när han pustade ut efter slutsignalen.

 

- Det blir psykologiskt svårare när vi får en utvisning, men vi gör det bra ändå, fortsatte Mattsson som under säsongen fått flytta in till sin mittbacksposition från högerkanten.

 

Kort i massor
Smedby stod upp överraskande bra trots en man mindre och chanserna till nya mål fanns för båda lagen. Spelet var tufft och den rena viljan sken igenom på finlirets bekostnad. Domare Marico Svilenko hade fullt upp att hålla koll på alla varningar, och även den utvisning, som delades ut.

 

Men för att avgöra krävdes ett perfekt inlägg från Hampus Lönn som nådde inhoppande Daniel Källsholms panna några minuter innan full tid till hemmapublikens förtjusning.

 

- Väldigt viktigt, och ett väldigt bra inhopp av Källsholm som trycker ner deras försvarare, konstaterade tränare Borg som tycker läget ser bra ut inför fortsättningen:

 

- Vi behöver antagligen minst en seger till, men med dagens insats ser det bra ut.

 

Smedby AIS - Värmbols FC 2-1 (1-1)

 

Mål: 1-0 (29) Stefan Persson, 1-1 (33) Pelle Isgren (straff), 2-1 (87) Daniel Källsholm

 

Varningar, SAIS: Tarik Hadzijusofovic, Christoffer Perenkrantz VFC: Pelle Isgren, David Strömgren, John Wenell

 

Utvisning, SAIS: Christoffer Jonsson (frilägesutvisning) VFC: David Strömgren (Två gula kort)

 

Domare: Marico Svilenko, Lammhult
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!