Samma visa i svenska rallyt

Nej, det gick inte för Jonas Wigren, Norrköpings MK, den här gången heller.

 

När rally-SM inleddes i Värmlandsskogarna i helgen var det återigen Mats Jonsson, Forshaga MK, som drog det längsta strået.

 

Mats var 15,9 sekunder före Wigren i mål.

 

- Jag är nöjd med andraplatsen, men missnöjd med att jag inte vann, säger Jonas lite kryptiskt.

15 februari 2010 03:00
Mats Jonsson har börjat resan mot sitt 16:e SM-guld. Även om han för ovanlighetens skull inte fick spåra var han nöjd med helgen.

 

- VM-åkarna fick ju köra först den här gången. Jag är mer van att skapa egna spår än att åka i andras, säger Mats.

 

Som vanligt var det alltså Valdemarsvikssonen Jonas Wigren som utmanade Mats till sista sträckan. Jonas övertog visserligen ledningen i SM-rallyt vid ett tillfälle på första etappen men Mats kontrade snabbt och övertog ledningen.

 

- Mats är säker på sträckorna här i Värmland. Vi får försöka ta honom i nästa deltävling i Sandviken, säger Jonas.

 

Mats och Jonas stod i en klass för sig. Björn Persson, Huddinge MK, var trea, 3,31 efter Mats.

 

Mikael fyra
SMK Östgötas Mikael Lindqvist var nöjd med helgens SM-premiär där det blev en fjärdeplats, 5,40 efter Mats i mål. Efter en del tekniska problem under fredagen, tog han nya tag under lördagen.

 

- Vi började med Vargåsen och där gick det riktigt bra i cirka en mil, fram till Colins Crest, sedan blev jag ofokuserad och började bromsa i mediumsvängar, men efter några kilometer återkom det normala körsättet, säger Mikael

 

På sågen var Lindqvist fullt laddad och vann sträckan i klassen, före Mats Jonsson och Jonas Wigren. Sträckan som skulle kommit efter Sågen blev tyvärr struken för SM-fältet. Tävlingen avslutades med Hagfors-sprinten som alltid lockar en mycket stor publik.

 

- Det är alltid roligt att få köra inför en så stor publik, kanske bjöd vi på några sladdar för mycket, men vad gör man inte för att synas, avslutar Micke.

 

Nu laddar Mikael om för nästa deltävling i Rally-SM, som avgörs i Sandviken om två veckor.

 

Joakim Längberg, Linköpings MS, kom ännu längre ner i prislistan, var 14,33 efter i mål.

 

Jimmy Joge, SMK Motala otrimmat 4wd fick nöja sig med en fjärdeplats, 3,38 efter suveräne P-G Andersson. Per-Arne Sääv, VÖMK, debuterade i en ny Skoda i samma klass, men hade oturen att köra fast i en snödriva och tappade sju minuter. Slutligen blev det en 15:e plats i klassen.

 

Magnus nådde mål
En trött men glad Magnus "Världens starkaste man" Samuelsson togs tillsammans med sin kartläsare Jörgen Carlsson emot som vinnare av teamet när de kom tillbaka till serviceplatsen på Hagfors flygfält. Trots några små misstag som resulterade i lätta avåkningar och några tappade minuter så blev det ett väl genomfört rally av Magnus.

 

Magnus och Jörgen slutade på en total 36:e plats i sitt första VM-Rally och det är garanterat inte sista gången vi ser Magnus på startlinjen i en rallytävling.

 

Teamet kommer att ta beslut under kommande vecka om det blir fortsatt satsning med deltagande i Rally SM.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenneth Thapper