Nilsson Lindelöf skadade sig i slutet av november och prognosen sade att mittbacken skulle bli borta fram till jul. Men 24-åringen var tillbaka redan i söndagens stormatch mot Liverpool, som toppar Premier League efter segern.

Shaqiri avgjorde

Svensken fick se Liverpool ta ledningen tidigt i matchen när Sadio Mané placerade in 1–0 efter drygt 20 minuter.

Svaret från Manchester United dröjde inte länge. Jesse Lingard gjorde inget misstag när han satte 1–1 i den 33:e minuten efter att Liverpoolmålvakten Alisson misslyckats med att boxa bort bollen.

Mer än så blev det inte för gästerna och inhoppande Xherdan Shaqiri avgjorde matchen med sina två mål i den andra halvleken. 2–1 i den 73:e minuten och 3–1 i den 80:e förstörde Nilsson Lindelöfs och Uniteds chanser att ta in på topplagen i tabellen. Laget är efter förlusten kvar som sexa, åtta poäng bakom närmsta lag, Arsenal, och hela 19 poäng från Liverpool i toppen.

Arsenal förlorade

Arsenal åkte i sin tur på en rejäl plump, 2–3, borta mot Southampton. Hemmalaget, som inför matchen låg näst sist i tabellen, tog ledningen med både 1–0 och 2–1 men Arsenal lyckades kvittera båda gångerna.

I den 85:e minuten nådde ett inlägg fram till Charlie Austins panna som kunde ge Southampton ledningen ännu en gång. Denna gång lyckades inte Arsenal svara.

Southampton tog viktiga poäng i bottenstriden och för nye managern Ralph Hasenhüttl var det första segern med klubben. För Arsenals del var det första förlusten sedan den 18 augusti.

Samtidigt som Arsenal förlorade tog Chelsea tre poäng borta mot Brighton. Pedro och Eden Hazards två mål i första halvlek räckte för att bärga segern.