IFK bjöd in supportrar till en upptaktsträff för att bolla tankar och idéer inför kommande allsvenska säsong på Östgötaporten.

Mårten Jacobsson, evenemangsansvarig, Nicklas Pettersson, säkerhetsansvarig och Fredrik Nilsson, SLO, representerade klubben. De fick möta ett 40-tal supportrar som kom med en del olika synpunkter runt matcherna.

– Supportrar från alla läktare var där och det finns mycket engagemang och bra idéer. Det var allt från kioskutbud till hur det kan bli smidigare betalningar. Det är våra besökare som vet bäst hur det fungerar, säger Fredrik Nilsson.

Artikelbild

| Fredrik Nilsson (till vänster) fick flera tips till säsongens hemmamatcher.

I och med att Östgötaporten är en kontantlös arena framkom önskemål om att få möjlighet att använda ett så kallat arenakort som betalningsmedel.

– Det har blivit populärt på en del andra håll, bland annat i Tyskland. Nu får vi gå igenom det här och se hur vi kan göra, säger Fredrik, som räknar med fler supporterträffar under året.

Vad ser du annars fram emot den här säsongen?

– Curva Nyman är mitt stora projekt, en mycket stimulerande grej. Den nya sektionen för de mellan åtta och 16 år tar in runt 200 personer, vi har redan sålt bra med årskort där, säger Fredrik.