Han fick inte fortsätta som tränare i sitt Åby Oilers när laget trillade ur allsvenskan och han tackade nej till rollen som manager där.

– Det är det här jag vill göra. Att vara med laget på matcherna och vara där det händer, inte stå på läktaren och organisera, förklarar Bagge i Fibk-nästet intill Aluceum i Finspång.

Han har dragit på sig den svarta tröjan med det nya klubbemblemet.

Artikelbild

– Det här känns bra. Jag hade fyra alternativ. Antingen tacka nej till allt eller bli manager i Åby eller träna något allsvenskt lag eller ta Finspång, säger han.

Han ville inte flytta och bestämde sig för att lämna klubben han startat och varit ledare i under 21 år.

– Nivån är inte avgörande. Det viktiga är att det är bra killar med rätt inställning och att klubben vill något på riktigt. Det är en stark ledarstab.

Bagge får en stabil omgivning i tränarteamet. Där finns eliterfarenhet genom Kalle Ramlöv och Eric Karlsson. Där är också Erik Junsten och nye fystränaren Tobias Stucki.

Artikelbild

– Att få Bagge var jätteviktigt för oss. Han är framför allt en jätteduktig matchcoach med fingertoppkänsla. Han och Kalle kompletterar varandra. Båda vet hur vår innebandy är, säger Eric Karlsson.

Han ser det som en nystart och ett generationsskifte.

Artikelbild

– Vi måste vara ödmjuka och våga tänka långsiktigt och göra om det på riktigt. Vi ska bygga på en ung utvecklingsbar trupp som ska hålla en tid. Vi ska inte värva några profiler, säger Eric.

Varken han eller Kalle kommer att spela vidare.

– Det finns 20 andra som kan ta min roll i tvåan. Jag har mer att ge vid sidan av planen.

Som nykomling i tvåan kom Fibk på femte plats den gångna säsongen.

– Vi vill vidare och utvecklas, men vi pratar inte om några placeringar. Det är farligt. Vi har ingen brådska, fortsätter Eric Karlsson.

Spelartruppen ska bestå av ett 20-tal spelare, med rutin i form av Anders Engberg. Till en början blir det tre–fyra träningar per vecka med kontinuerlig styrketräning.

Bagge går in i Finspångsmodellen och ska inte skapa ett nytt Oilers.

– Vi vill spela modernt och offensivt. Allt annat är kortsiktigt och dödar innebandyn, säger Magnus Bagge om spelstrategin.

Det blir en ovan sits. Innebandy utan Åby Oilers.

– Det är speciellt. Det är en annan känsla. Jag ska bidra med det jag kan, sen får vi se om jag kan få lika mycket hjärta här. Klubben har bra värdegrund och bra ledare som jag trivs med. Det är viktigt för mig, säger tränaren som har fått en ny hemmaarena.