Tycks vara ondskans religion

6 januari 2015 15:06

Den senaste tidens angrepp på moskébyggnader upprör våra känslor och de med all rätta. Vi har religionsfrihet i Sverige. Den skall respekteras och inga trosriktningars samlingslokaler skall vandaliseras.

Vi, lite ljumt kristna, vill gärna tro att alla religiösa läror står i människokärlekens tjänst. Men inget kan vara felaktigare. Islam verkar vara ondskans religion. För vad skall vi annars tro när vi ständigt, via media, dagligen blir påminda om självmordsbombare, Talibaner, Boko Haram med flera terroristgrupper samt Islamiska Statens framfart i mellanösterns länder. Att döda sig själv och andra bara för att, som belöning, få komma till paradiset och få sitta på profetens (Muhammed) högra sida är helt obegripligt för oss. IS rekryterar även soldater från Sverige. Det är högst oklart om svenska imamer och islamska samfund avråder eller uppmuntrar till detta.

Efter Vietnamkriget uppstod en väldigt grym diktatur i Kambodja, ledd av de röda khmererna. Det fattiga och krigsskadade grannlandet Vietnam invaderade Kambodja och gjorde slut på den blodbesudlade regimen där. När gör de muslimska grannländerna till Irak och Syrien detsamma och krossar den minst lika hemska Islamiska staten. Eller är det möjligen så att grannländerna i smyg stöder IS med pengar och vapen? Ingen vet hur det egentligen ligger till.

Vidare har muslimerna tagit med sig begrepp som vi nordbor var helt främmande inför, för bara några decennier sedan. Tvångsäktenskap, hedersvåld och könsstympning. Nu säger de vise att dessa ting inte har med Islam att göra utan är gamla seder och bruk. Kan så vara, men varför förekommer de då i huvudsak i muslimska länder och vad har alla dessa muslimska brödraskap, mullor, ayatollor och imamer gjort för att få slut på dessa uråldriga traditioner? Inget som kommit till omvärldens kännedom, i alla fall. Ja, det är mycket som rättrogna muslimer måste reda ut innan vi kan ta dem till våra hjärtan.

Men de måste få ha sina moskéer ifred.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robert Höglund (S)