Missade du det här?

4 juni 2019 11:15

Åsa Hanell: Hon tar över grova brott.

"De flesta av sina yrkesverksamma år som polis har Hanna Sjögren gjort i Norrköping och efter att ha varit gruppchef, haft stabstjänst i Linköping, varit närpolischef i Finspång och nu senast lokalpolisområdeschef i Motala vänder hon hemåt. Från början av september är hon ny polischef för avdelningen grova brott i Norrköping.

– Jag vill tillbaka för att bidra, Norrköping är den staden där jag har mitt polishjärta. Bidra kan man göra på olika sätt, men nu känner jag att jag kommer att göra nytta genom att skapa bra förutsättningar för andra. Jag kommer att ha närkontakt med dem som gör hantverket, säger Hanna Sjögren.

Polis är och har alltid varit hennes drömjobb."

Carolina Nilsson: Speciell dag för Hemvärnet.

"I onsdags var det en och annan kollega som tittade en extra gång när Alexander Klanfar kom till jobbet. Han hade nämligen på sig sin uniform som han bär då han sitter i staben på Försvarsmaktens 31. Hemvärnsbataljon i Norrköping. På jobbet på Trafikverket, där han är specialist inom samhällssäkerhet och krishantering, bär han dock civila kläder. Förutom i onsdags då, när samtliga hemvärnssoldater i Sverige hade möjlighet att ta på sig uniformen när de gick till jobbet.

– Jag tycker det är bra! Vi tydliggör att vi bryr oss om våra veteraner, och så är det bra att Försvarsmakten låter "den stora hären" ha uniform på sig. Många är mycket stolta att visa vad vi gör, säger han.

Han kallar Hemvärnet "den stora hären".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!