Henrik Jonsson: Struntar i vad vi har sagt.

"I sommar ska samhällsplaneringsnämnden ta beslut om förtätningen av Vilbergen – men boende i området är inte alls nöjda med detaljplanen som tagits fram. ”De struntar i vad vi har sagt”, säger Ulf Karlström, i samrådsgruppen. Ända sedan Norrköpings kommun presenterade planerna på att bygga nya bostäder i Vilbergen har boende i området utryckt sin oro över förtätningen. Färre parkeringsplatser, minskade grönytor och en avsmalning av Gamla Övägen är några av de saker som de varit bekymrade över. Det har arrangerats protestmöten och gjorts namninsamlingar för att försöka få kommunen och byggföretagen att banta byggplanerna."

Carolina Nilsson: Rix FM-festivalen tillbaka i stan.

"Efter förra årets uppehåll återvänder Rix FM med sin festival till Norrköping. "Vi är otroligt glada", säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping.

Ja som en av tolv städer besöker Rix FM Festival Norrköping i sommar. Datumet är satt till den 15 augusti och det handlar om en festival som firar 20-årsjubileum. Turnén brukar besökas av 200 000 människor varje år.

– Det är underbart att tillsammans med Sveriges artistelit och våra fantastiska sponsorer få åka landet runt och möta våra lyssnare. I år kommer Rix FM Festival vara något alldeles extra då vi firar 20-årsjubileum och bjuder på en stor folkfest, säger Christer Modig, VP Radio på Nordic Entertainment Group i Sverige."