Börje Gavér: Annorlunda lektion med rymdmusikalen.

" Rymdmusikalen "Hej Spejs" blev en annorlunda lektion om planeter, månar och solar. 40 elever stod på scenen under föreställningen.

– Det är fjärde gången vi har föreställningen på skolan, säger Johanna Karlsson, lärare vid Hällestads skola.

Samtliga elever på scenen kom från skolans tredje och fjärde klass.

– De flesta har ju sett föreställningen tidigare med sina äldre kamrater och har längtat att själva få framföra musikalen, säger Johanna Karlsson.

Syftet är att på ett lekfullt sätt berätta om planeterna."

Carolina Nilsson: Tycker höger och vänster samma?

"Höger och vänster i svensk politik är inte de motpoler som man oftast tror. Det menar Johan Wennström i sin doktorsavhandling. "Kanske finns den största skillnaden mellan moraliskt liberala igelkottar och konservativa rävar", säger han.

Johan Wennström försvarade sin avhandling i statsvetenskap "Interpreting Policy Convergence Between the Left and the Right: Essays on Education and Immigration", som undersöker centrala delar i socialdemokraternas och moderaternas skol- och migrationspolitik, på fredagen på Linköpings universitet. Sammanfattat kan man säga att han kommit fram till att höger och vänster i svensk politik inte är de motpoler som man oftast tror. "På flera politikområden har S och M konvergerat och blivit allt mer lika varandra", kan man bland läsa i det pressmeddelande som universitetet skickade ut om avhandlingen."