Åsa Hanell: Blåste 0 - döms ändå.

"Manen ska tillsammans med en bekant ha försäkrat sig om att han var nykter genom att använda en alkoholmätare från Claes Ohlsson.

– Han blåste noll, säger vännen i polisförhöret.

Men det var ingen av männen som kollat att mätaren funkade innan de använde den. När polisen stoppade mannen på Gamla Övägen i början av 2017 och han blåste i deras instrument, visade det att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0.48 milligram per liter.

Nu döms 53-åringen vid Norrköpings tingsrätt för rattfylleri där straffvärdet uppgår till 150 dagsböter, men eftersom det gått två år sedan brottet begicks sätts straffet ner till 100 dagsböter."

Alexander Nyrinder: Dieseltjuvar spårades upp av hund.

"Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen som polisen fick samtal om en pågående stöld på Bergslagsvägen i Skärblacka. Ett bevakningsföretag kunde se tre personer stjäla diesel från en bil.

I samband med att polisen ryckte ut kunde de, på kamera, se hur de tre gärningsmännen lämnade platsen till fots.

– Vi skickade dit en hundpatrull och efter 10 minuter hade hunden spårat upp en av dem. Sedan greps nummer två vid Glanvägen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Två bilar som stod på brottsplatsen har tagits i beslag. Slangningsverktyg hittades också, och likaså stöldgodset – en okänd mängd diesel. Vid klockan 01.40 lyckades hundpatrullen spåra upp den tredje tjuven."