Patrik Selsfors: Han spelar in första plattan.

"När Norrköpings symfoniorkester (SON) tidigare i år presenterade sitt säsongsprogram framkom att ”Artist in residence” för 2018 är Johan Dalene, den nu 18-årige violinisten från Norrköping som vunnit flera internationella priser och flera gånger framträtt med SON redan i unga år. Nu är det dock dags för något han inte gjort förut: under förra veckan pågick nämligen en skivinspelning i De Geerhallen i samarbete mellan SON och skivbolaget BIS Records.

– Johans talang är så övergripande att vi i samråd beslöt oss för att slå på stort, säger Robert von Bahr, vd för BIS Records i ett pressmeddelande.

Det är inte det enklaste av material som Johan Dalene ska skivdebutera med: det handlar om Barbers samt Tjajkovskijs violinkonserter. Men skivbolaget BIS ser detta som rätt steg att göra.

– Johans talang är så övergripande att vi i samråd beslöt oss för att slå på stort med dessa två ikoner i violinlitteraturen. Det är sådant som får mitt hjärta att klappa fortare, kommenterar Robert von Bahr."

Sören Boström: Klarar Rejmyre krisen?

"Gästgiveriet är stängt och glasbruket i konkurs. Just nu verkar Rejmyre vara ett samhälle som befinner sig i kris.

– Ja, så känns det onekligen, säger Michael Maasing, som tillsammans med frun Linda driver smedjan i Rejmyres hantverksby.

– Men ibland säger man ju att det kan behövas en kris, för att man ska ta stora förändringssteg och glasbruket behöver ju förändras, för det är inte en slumpa att det går i konkurs lite då och då."