Carolina Nilsson: Nu börjar tomten städas upp.

"– Jag fick bekräftelse om det i början av veckan, säger Kjell Askling, vd Askling Bil som äger marken.

På frågan om alla som bott där har flyttat, säger han sig ha fått information om att så är läget. Något som bekräftas av Rasmus Borgström, operativ koordinator vid polisen:

– Det bor ingen där just nu. Men folk kommer och ställer upp bilar, så det är någon form av rörelse. Men det är ett av de områden som vi ser till och jobbar en hel del med, säger han.

Kjell Askling har dock hört att de som bott där, bara flyttat på sig en bit bort:

– Jag har hört att de ställt upp sina husvagnar ett par tomter bort, på en av kommunens tomter."

Åsa Hanell: Krögare kritisk till kommunen.

" En av dem som upprörs över att Louis De Geers kommunala restaurangverksamhet bryter mot lagen är krögaren Linda Nilsson. I en kommentar på sociala medier skriver hon att det ska vara ”Lapp på luckan. Tills allt är granskat och upprett. Just det, lär finnas en klausul så kommunen kommer undan lagar och förpliktelser som vi dödliga krögare måste följa och söka tillstånd för allt femtioelva ggr även om du skall ha en skylt utanför så ska du söka tillstånd så att den är av rätt sort...” Hon har själv varit politiskt förtroendevald för Miljöpartiet, ett parti hon lämnade för att istället bli medlem i Sverigedemokraterna, där hon inte har några politiska uppdrag."