Filip Brusman: Kor fastnade i vattnet.

"Under eftermiddagen larmades räddningstjänsten efter att några kor hade fastnat i dy. Larmet kom 15.10 till SOS Alarm. Efter att tio kvigor gått ned i vattnet på Vikbolandet, utanför Östra Husby. Några av korna hade fastnat i dyn. Räddningstjänsten kom snabbt till platsen och påbörjade arbetet med att få upp korna. Strax innan klockan fyra på eftermiddagen kunde de meddela att man fått upp nio av tio kor, och snart var klara med räddningen av den sista. Inga kor ska ha kommit till skada i olyckan.

– Arbetet har flutit på bra. Jag är inte säker på hur de fått upp dem, men vi har tunga räddningsbilen på plats, säger Niklas Nyrén, operatör på Räddningstjänsten i Östra Götaland."

TT-NTB: Fast fem timmar i utedass.

"Tor-Arne Moen, stugägare i norska Notodden, är nu en erfarenhet rikare: han har suttit fast i fem timmar i sitt utedass. I värmen, som även i Norge nått rekordnivåer den senaste tiden. Det hände sig i fredags, när han skulle bygga färdigt sitt nya dass vid stugan, som ligger i Telemark. Fredagen råkade vara årets varmaste dag. Och då upptäckte Moen rester av byggskum i botten av latrinen. Han manövrerade ned en hopfällbar stege i hålet och klättrade ned. Jag trodde att den stod stadigt, men plötsligt gled den iväg och jag blev hängande fast i hålet. Då fick jag lite panik, berättar gördetsjälvaren.

Mobiltelefon, såg och hammare låg uppe på golvet. Min fru och ungarna var bortresta och närmaste granne två kilometer bort. Utanför dasset var det 34 grader och på insidan var det som att sitta i en bastu."