Malin Perk: Jag orkar inte längre.

"En anställd i en av de rånade guldbutikerna i Norrköping har fått nog. ”Jag orkar inte längre. Droppen var när vi utsattes för rån för andra gången, då brast det helt för mig”. Det berättar kvinnan i 40-årsåldern som har jobbat i butiken 18 karat guld & silver i sju år. I början kände hon glädje när hon gick till jobbet.

– Jag var där innan jag började och planerade och plockade, det var en lycka att få hjälpa kunder välja bröllopsringar och andra presenter. Efter rånet i november 2016 förändrades allt. Två maskerade män rusade in i butiken, med pistol och kofot. Kvinnan trodde att hennes sista stund var kommen. Hon tvingades se på medan chefen blev brutalt misshandlad med kofot och pistol när han låg ner på golvet."

Patrik Selsfors: Sjuka almar tas nu bort.

"På torsdagen togs de 36 almarna vid Finspångsvägen ned beroende på almsjukan. I höst ska troligen avenbok planteras som ersättning för de gamla träden. Nu har kommunen börjat ta ner de gamla almarna på Finspångsvägen – under torsdagen pågick arbetet med att såga ner träden. Orsaken till detta är att de är drabbade av almsjuka – en svampsjukdom vars mer aggressiva form påträffades i Sverige någon gång på 1950-talet.

– Här i Norrköping konstaterade vi almsjuka 2004 första gången, berättar Johan Lewander, landskapsingenjör i Norrköpings kommun och påpekar att sedan dess har beståndet halverats – bland annat har man tagit ner många almar i Folkparken och Vasaparken.