Debatt Nu får det väl ändå vara nog! Det går snart inte att köra bil i stan överhuvudtaget utan att riskera att bilen tar skada. Överallt är det ju hål i gatorna. På vissa ställen stora som skulle det ha slagit ner en meteorit. Är det kommunen som äger de där gatorna (och hålen)? Har de som i så fall jobbar på kommunen ingen bil, eller i alla fall ingen som de åker med i Norrköpings kommun, för då skulle de väl själva fatta hur illa det är ställt. Ett hål som någon efter ett halvår eller så, förbarmade sig över och fyllde igen med grus är på gatan in mot Lekhuset på Ingelsta, men det gruset var en dålig lagning för när jag åkte där senast så hade det regnat och eftersom jag trodde att det var grus i hålet så väjde jag inte undan, som man ju fått lära sig att göra lite varstans i stan, utan körde rakt fram. Det skulle jag inte ha gjort för det dunkade till i hela bilen så hålet måste ha varit tomt igen. Som tur var så klarade sig bilen utan skador, men det var nog bara turen.

På andra ställen där det har varit tjällossning så kan det lappas och lagas lite framåt hösten. Men då bara på en ytterst liten plätt. En asfaltsruta på två gånger två meter kanske, som är slät och fin, fast området runtikring är nästan lika dåligt som det där de lagt ny asfalt. Jag fattar ingenting.

För en tid sedan när jag var ute i Kolmården var vägen utanför skolan uppgrävd, ett dike rakt över. Det tyckte jag i och för sig var helt okej för bilarna körde för en gång skull väldigt sakta förbi skolan, men hur som helst så asfalterades diket efter ett tag. MEN den asfalten som några meter därifrån spruckit på mitten så att vägen håller på att delas i två delar, den hade man inte gjort något åt. Det måste väl ändå bli biligare att åtgärda två fel samtidigt än att skicka ut två asfalterare vid olika tillfällen.

Dessutom verkar ju asfalten vara mycket sämre nuförtiden, håller ju nästan ingen tid alls. Även om inte allt var bättre förr så var vägarna det. Och asfalten. Och servicen.