Oskarshamn sänkte Skellefteå i sista minuten

Underläge tre gånger om.

Men Oskarshamn kom tillbaka borta mot Skellefteå – och avgjorde i sista minuten.

Det smakar riktigt gött, säger John Dahlström till C More efter segern med 5–3.

Skellefteå har på kort tid gått från SHL:s formstarkaste lag till ett av seriens svagaste.

Hemma mot Oskarshamn såg det ut att kunna bli en efterlängtad seger – men i stället stod ligans nykomling för en mäktig vändning i slutperioden och såg till att utöka hemmalagets förlustrad till tre raka matcher.

Jag tycker vi spelar bra stora delar av matchen. Enligt mig är det en rättvis seger, konstaterar målskytten John Dahlström.

Avgjorde sent

Efter att ha legat under med 0–1, 1–2 och 2–3 kom Oskarshamn tillbaka på nytt i den tredje perioden och kvitterade genom Joakim Thelin – innan Dahlström satte det matchavgörande 4–3-målet med blott 37 sekunder kvar på klockan.

Jag kom direkt från byte och tänkte att det var rätt mycket folk framför målet så det var bara att damma till den. Då gick den in, så det var väldigt gött, säger Dahlström.

När Johannes Salmonsson kort därpå satte 5–3 i öppen kasse var saken klar. Tack vare segern lämnar Oskarshamn över jumboplatsen till Leksand och har fem poäng upp till Linköping på säker mark.

Vi har ett bra anfallsspel, som vi saknat i stora delar av säsongen. Nu börjar vi få utdelning, det är klart att det blir lättare att gå ut och spela när man har den tryggheten, säger Dahlström.

Växjö krossade Leksand

Seger, en desto enklare sådan, blev det även för Växjö hemma mot Leksand.

Jacob Micflikier, som tvingades bryta sin debutmatch mot Färjestad i torsdags med en överkroppsskada, var tillbaka och punkterade matchen genom att göra 5–1 i den tredje perioden.

Målet var det kanadensiske nyförvärvets första i Växjötröjan och hans andra poäng på lika många matcher sedan han blev klar för klubben i början av veckan.

Efter två raka förlängningsvinster mot Linköping och Färjestad tog Växjö sin första trepoängare sedan den 4 januari. Smålandsklubben är alltjämt kvar på tionde plats i tabellen.

Värre är läget för Leksand som alltså är sist i SHL.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Strandman/TT

Ämnen du kan följa