Sol, kärlek och glädje när studenter gick på bal

Stämningen var uppsluppen då sex av Norrköpings kommunala gymnasieskolor samlades till bal på Louis De Geer. "Vi har kämpat i tre år, nu är vi här för att ha kul med alla", sa Rania Kadhim.

31 maj 2019 21:02

Solen värmde och kärleken och glädjen bubblade då studenterna samlades för bal såhär två veckor innan utspringet. Innan middagen serverades klockan 19 på Louis De Geer på fredagskvällen var det mingel utanför Flygeln. Eleverna gick traditionsenligt in på röda mattan till smattrande fotoblixtrar och drack bubbel och spexade på Kråkholmen strax intill.

BILDSPECIAL: Se alla 315 bilde från balen

Några utav dem som fnissande fotade sig med maskerna på Kråkholmen var vännerna My Stråhle och Hugo Berg från De Geer-gymnasiet. De har gått i samma klass sedan fyran, men kommer nu snart att skiljas åt.

– Det blir lite ovant att inte träffas varje dag, sa Hugo.

– Men vi kommer hålla kontakten, intygade My.

Många kommenterade att balen är ett fint tillfälle att umgås och ha roligt med både gamla och nya vänner innan studenten.

– Vi har kämpat i tre år, nu är vi här för att ha kul med alla. Jag har vänner på en annan skola och det är kul att tillslut få träffas alla tillsammans, sa Rania Kadhim.

– Ja och kanske lära känna några nya också, tillade Rania Oraibi.

Under kvällen serverades en trerättersmiddag bestående av ostterrine till förrätt, kalkonfilé till huvudrätt och fruktsallad till efterätt. Såklart bjöds det också upp till dans – vals, som flera faktiskt hade tränat en del inför. Några utav dem var Emilia Hellberg och Julia Kronqvist som på frågan om vad de såg fram emot mest svarade unisont:

– Dansen!

Förutom vals blev det också musikunderhållning i form av spansk flamenco. Spelade gjorde Shady Aghabi:

– Det är inte så känt i Sverige, men många kommer nog känna igen låtar, sa han glatt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sarah Olsson

Ämnen du kan följa