IFK har aldrig varit attraktivare

Möjligheterna att krydda truppen med spets och kvalité har aldrig varit bättre. "Vi har inga problem att hitta spelare, det är mer att vi ska ta hit rätt personer", säger Jens Gustafsson.

En rad tunga spelarförsäljningar har skickat in sköna summor på kontot och "Pekings" sportsliga position gör att spelarna vill till klubben.

En bild Jens Gustafsson bekräftar.

– IFK idag är en väldigt attraktiv förening, säger 40-åringen som märker skillnaden jämfört med hans tidigare år som manager.

Ett behagligt utgångsläge när årets allsvenska tvåa ska bygga en trupp som ska följa upp årets fina säsong och slåss om SM-guldet.

– Det är skillnad. Tidigare har man kanske trott det, men sedan har det inte varit så i verkligheten. Nu är det väldigt stor skillnad. Vi har byggt ett så pass starkt renommé runt omkring oss. Många ser IFK som en bra förening att komma till, fortsätter Gustafsson.

Märks det genom att agenterna ringer oftare?

– Det är en del, men det stora är att vi har möjligheten att nå spelare med större kvalité men också att de kan tänka sig att komma till oss. Det är välkommet men vi kommer inte ändra rekryteringsstrategi med att hitta unga spelare och ta upp spelare från egna leden. Det ändras inte för den sakens skull.

Jens Gustafsson är inställd på att ha en större trupp att jobba med 2019.

– Definitivt större än på hösten 2018. Då hade vi en numerär som var lite "risky" kan man säga. Det är mest i träningsvardagen där vi hade allt för få spelare att tillgå.

David Moberg Karlsson är senast i raden att lämna IFK Norrköping.

Anfallaren skrev på för Sparta Prag.

Simon Thern och Alexander Fransson har enligt uppgift AEK Atens ögon på sig men det låter på Jens Gustafsson som det inte är aktuellt att sälja mer i vinter.

LÄS MER: "Det är inte taget ur luften men det ska mycket till om det ska bli en affär"

– Vi kommer se till att hålla emot. Vi ska ha ett så pass slagkraftigt lag som möjligt för att ge Europa en chans och för att ge allsvenskan med de förväntningar som kommer vara på oss en möjlighet. Vi har inte för avsikt att sälja fler spelare även om det kan vara att det blir så, svarar IFK-managern.

Det finns inga bud som du går och våndas över?

– Generellt är det ganska lugnt just nu. Med tanke på det långa fönstret så sitter vi med de bästa korten på handen och med Svarte Petter i sommar.

Vad menar du?

– I sommar är vårt fönster öppet från mitten av juli till mitten av augusti. Det internationella fönstret är öppet 1 juni till sista augusti. I nuläget är det internationella fönstret öppet 1 januari till 31 januari och vårt från 1 januari till sista mars. Det gör att vi har ett större manöverutrymme på sommaren.

Var vill du fylla upp?

– Vi har tappat "Antes" erfarenhet i backlinjen. Vi tittar på hur vi ska agera där. Samtidigt har vi byggt upp ett lag där flera är redo och väntar på sin tur. Vi försöker se efter vad som kan hända i sommar. Vi har inga problem att hitta spelare, det är mer att vi ska hitta rätt personer.

IshaqAbdulrazaq som varit två vändor i Norrköping kommer snart tillbaka en tredje gång. 16-åringen ansluter i februari på ett nytt tremånaders turistvisum.

– Jag har inget exakt datum men att han kommer tillbaka är vi övertygade om, säger Jens Gustafsson.

På grund av Abdulrazaqs unga ålder och Fifas regler kan inte "Peking" skriva kontrakt med talangen innan han fyllt 18.

LÄS MER: "Om man är under 18, så får man inte byta nationsförbund"

David Mitov Nilsson har opererat sig – igen.

– Det var planerat och han är på bättringsvägen. Det var något med hans hand som behövde justeras. Det är gjort och det blev lyckat. Målsättningen är att han ska kunna köra för fullt när vi är i gång, säger Gustafsson.

Jonas Hellberg slet olyckligt av hälsenan och kommer inte att kunna vara en del av IFK Norrköpings medicinska team på ett tag.

En ersättare kommer plockas in.

– Det kommer vi göra men vi har inte beslutat vem. I den roll Jonas har är det svårt att inte kunna vara mobil. Vi behöver ersätta honom, säger IFK-managern.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa