"Intresse har funnits länge, men inget konkret"

Det var en mycket känslosam David Moberg Karlsson efter att säsongen tagit slut och IFK Norrköping fått nöja sig med silver. "Jag har drömt om guld", säger anfallaren.

Att IFK Norrköping hade ett svårt läge visste alla, inklusive spelarna. Men drömmar har funnits på att spurta om AIK på mållinjen.

– Jag har ju drömt om guld och spelat upp bilder i huvudet och verkligen trott på det. Jag åkte verkligen hit med tron om att vi skulle kunna ta guldet i dag, säger David Moberg Karlsson som med sina tio fullträffar är "Pekings" främste målskytt i årets allsvenska.

– Det blir ju helt fucked up i huvudet på en själv också. För att vi vinner matchen och ska vara glada över silvret, men här i dag känns det ändå som att vi har förlorat ett guld. Men jag vet inte, det är så många känslor i kroppen, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger "DMK".

David Moberg Karlsson är en IFK-spelare som har växlat upp den här säsongen och varit en stort bidragande faktor till framgången som andraplatsen är.

– Frågar du mig om en vecka så kommer jag att vara fantastiskt stolt över alla. Vi har varit uträknade från början men har hållit i och hållit allsvenskan vid liv. Men just i dag är det så konstigt, säger David Moberg Karlsson.

Gick det bra att bara fokusera på er prestation eller dök det upp tankar på Kalmar–AIK också, det är mänskligt tänker jag?

– Jag vet inte, det har varit en så jäkla konstig vecka. Jag satte mig och pissade innan matchen och var nära att börja gråta. Det är så himla mycket känslor. Jag hade ingen aning om hur det gick för AIK, men säckade ihop när jag satte mig på bänken och fick reda på hur det gått där. Ingen kommer ihåg en tvåa – så tänker man som spelare.

Mariestadssonen betonar att han och lagkamraterna ska vara nöjda med insatsen över säsongen. De har tagit ut klubben i Europa igen och befäst positionen som en toppklubb i Sverige.

– Vi är den enda som har slagit Häcken här och slagit AIK på hela säsongen. Vi har gjort det ruskigt bra. 65 poäng ska kunna räcka till guld, men inte nu, säger Moberg Karlsson.

Är det några matcher som du grämer dig över lite extra, Trelleborg kanske?

– Jo, men sen även AIK borta. Om vi inte gör en sån usel första halvlek och inte släpper in det sena volleymålet så vinner vi. Han gör inte om det där målet i hela sitt liv igen den där snubben. Men det är mycket om och men, om "Daja" inte hade gjort mål senast så hade inte vi varit med. Det där jämnar säkert ut sig över en säsong.

Moberg Karlsson lyfter fram en annan faktor som gör IFK-säsongen än mer imponerande.

– Kolla på vad AIK har satsat, 30–40 miljoner. Kolla på Malmö, de är inte i närheten av oss vilket är helt sjukt. Hammarby har satsat som galningar och Djurgården har också satsat men är nästan dubbelt så många poäng bakom oss, säger David.

Det har spekulerats kring att "DMK" ska lämna IFK. Så här säger han själv om framtiden:

– Vad jag vet i nuläget är att det i alla fall inte har kommit in några bud. Då är det svårt som spelare. Intresse har funnits länge, men inget konkret. Men även om det kommer så ska ju klubben acceptera. Det är inte bara upp till mig, säger Moberg Karlsson.

– Men för ett och ett halvt år sedan hade jag inga klubbar efter mig. Det är ju en roligare situation nu. Jag är i en fantastisk klubb nu, men som fotbollsspelare vill man komma så långt som möjligt i karriären, och vill ha en så stor chans som möjligt att komma till a-landslaget. Klart att det är smickrande med intresse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa