TV: Trubbigt LFC nollat ? och poänglöst

Mittenmöte i allsvenskan. Då var inte Linköpings FC på bettet, utan trubbighet framåt gav en ny förlust. 746 personer kom och fick se Eskilstuna United vinna med 1–0 (0–0) efter mål på hörna av Sonia Okobi.

En varm brittsommarlördag var det på Linköpings arena och publiken kunde knäppa upp jackorna och rentav sitta i t-shirt och se ett av länets bästa fotbollslag. Härligt det i mitten av oktober.

LFC svarade på planen med att vara det något bättre laget i första halvlek, lite bättre än mittenkollegan i allsvenskan Eskilstuna United.

Frida Maanum, strikern vi minns från Kharkiv, fick chansen från start bredvid Kosovare Asllani och norskan var direkt inblandad i ett par läckerheter, fina kombinationer med exempelvis Lina Hurtig som nu placerats på vänsterkanten.

Även Eskilstuna hade chanser, men då räddade Julia Nyström, målvakten som agerande förtroendeingivande längst bak. Farligast före paus var det egentligen på två nickar åt vardera hållet. Kosovare Asllani nickskarvade från nära håll, men då reflexräddade Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg. Den andra nicken stod också LFC för, men den kunde resulterat i Eskilstunaledning då Lina Hurtigs skarvning på inlägg från en bortaspelare gick precis utanför egen stolpe. Nära självmål var det.

I andra halvlek hade Kosovare Asllani en inledande halvchans innan matchens stora chans kom, i en spelvändning för Eskilstuna. Julia Nyström räddade först ett skott från Mimmi Larsson och sedan sköt Felicia Karlsson klockrent i stolpen på returen.

På hörna kort senare kunde Eskilstuna ändå göra 1–0 genom Sonia Okobi.

LFC flyttade efter det upp spelet för att nå kvittering, och in kom spelklara nyförvärvet Dajan Hashemi. Men LFC hade svårt att skapa de riktigt farliga lägena, det blev mest lyftningar in i ett straffområde med väldigt mycket folk. Eskilstuna var lite vassare och hade på nytt ett bra skott, som Julia Nyström räddade rappt.

Med kvarten kvar fick LFC ett farligt frisparksläge, men där sköt inte Filippa Angeldahl bättre än att Emelie Lundberg kunde rädda. Det blev inget mer mål och förlust för hemmalaget.

Närmast är det nu spel i Champions league för LFC, första åttondelsfinalen av två mot Paris Saint-Germain spelas på Linköpings arena på onsdag. Då lär det bli åka av i ännu högre tempo för Linköpingslaget.

När det gäller laget och truppen till PSG-mötet är det målvakten Matilda Haglund, som har knäproblem, som kan bli aktuell. Stephanie Labbé är fortfarande på andra sidan Atlanten och spelar nordamerikanska mästerskapen för Kanada.

– Jag jobbar för att kunna spela på onsdag och hoppas träna på måndag. Men jag vet inte om det håller, sade Matilda Haglund på pressläktaren under matchen mot Eskilstuna.

Du kan se hela matchen igen i sin helhet i spelaren ovan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa