Ny IFK-låt släpps till hemmahelgen

"12:e man" ska premiärspelas på Östgötaporten på söndag. "Det är en hyllning till både IFK, spelarna och supportrarna", säger sångaren Patrick Lindgren.

11 april 2018 19:00

Det är Snok Nkpg som står bakom "12:e man". Låten har redan kommit ut på Facebook men på fredag släpps den bland annat på Spotify och på söndag ska den även gå att höra i samband med IFK:s hemmamatch mot Kalmar.

– Mårten (Jacobsson) vill spela den innan matchen. Det ska bli häftigt. Det vore coolt om Curvan kunde sjunga med i refrängen, säger Patrick Lindgren som även hoppas att låten ska släppas på vinyl.

"12:e man" är en cover på en gammal IFK-låt som Johan Wallin har skrivit. Bosse Cassels ursprungstext har modifierats av Patrick Lindgren. Övriga musiker är välkända lokala namn som Niklas Barwe, Anders Ekelund, Janne Karlsson och Johan Hallgren.

– Alla har spelat med varandra i olika konstellationer förut men det är första gången vi gör något tillsammans, säger Patrick Lindgren.

Han är nöjd med resultatet.

– Det är en grymt bra refräng. Vi tyckte det var dags att hylla både IFK, spelarna och samtidigt supportrarna. Det är därför den heter "12:e man". Det är också en hyllning till Johan Wallin som gjorde den första låten.

Det har gjorts ett antal IFK-låtar genom åren. Patrick Lindgrens egen favorit behöver han inte lång tid för att peka ut.

– "Vita blå pojkar" med Magnus Johansson. Den håller utöver att vara en fotbollslåt också. Det är en jäkligt bra låt helt enkelt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh