Stjärnans mångmiljonaffär i Norrköping

Landslagsmannen från spanska La liga körde 89 mil med sin supersportbil. Sen såldes den i Norrköping.

24-årige Yannick Ferreira Carrasco lämnade nyligen Atlético Madrid för spel i kinesiska Dalian Yifang.

I Spanien lämnade han även sin Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce. En vit sportbil i femmiljonersklassen som enbart har producerats i 600 exemplar i hela världen.

– Vi fick nys om den här bilen via kontakter, berättar Sigge Bilajbegovic, ägare till Platinum Cars i Norrköping.

Han såg till att bilen, som endast hade gått 89 mil när den belgiske landslagsmannen Yannick Ferreira Carrasco lämnade Madrid och samtidigt valde att sälja sin supersportbil, hamnade i Norrköping.

Norrköpingsföretaget sålde den för drygt fem miljoner kronor i helgen.

– Det gäller att hitta rätt köpare och samlare. Det här är en samlarbil, och det var en svensk köpare, säger Sigge Bilajbegovic.

– Normalt sett nämner vi aldrig vem som tidigare har ägt bilarna vi säljer, men nu hade det här slunkit ut redan innan så därför kan vi kommentera det den här gången, säger han.

Yannick Ferreira Carrasco har spelat i belgiska landslaget, ända från ungdomstiden upp till A-landslaget där han är med sen 2015. Han inledde sin tid som seniorspelare i franska Monaco, innan det alltså blev Atlético Madrid och nu Dalian Yifang i Kina.

Platinum Cars håller som bäst på att bygga ut bilhallen intill E4:an strax norr om Norrköping.

– I september ska det vara klart, då har vi Europas största sportbilscenter i Norrköping. Det är lite häftigt att så många fotbolls- och ishockeystjärnor, och även många andra kändisar, kommer hit till lilla Norrköping för att köpa sina bilar, säger Bilajbegovic.

Han avslöjar även att företaget nyligen har sålt en betydligt dyrare bil än den vita exklusiva Lamborghinin.

– Det till en av Sveriges absolut mest kända personer. Kvartal tre år 2020 är bilen klar att hämtas här i Norrköping, säger Bilajbegovic med viss stolthet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa