Restaurang i Kolmården brann ned till grunden

Restaurangen Bagheera Grill och Pizzeria vid parkeringen till Kolmårdens djurpark brann på tisdagsmorgonen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

20 februari 2018 16:55

Ägaren till restaurangen, George Varglid, blev chockad när han fick veta att restaurangen stod i brand.

– De ringde till min dotter och när jag kom dit var allt i lågor. Två gånger har jag varit där i dag, säger han på tisdagen.

Restaurangen har varit stängd sedan i höstas, då George Varglid bara håller öppet under säsongen då Kolmårdens Djurpark är öppen.

– Jag brukar titta till restaurangen då och då. Jag är nog där någon gång i veckan, säger han och tror inte att branden kan ha uppstått inne i lokalerna utan att det måste ha skett utanför.

– Vi har larm och kameraövervakning och vi har aldrig haft något problem med något eller någon där.

Nu vill han så fort som möjligt försöka få restaurangen uppbyggd igen och förhoppningsvis vara klar med det till säsongen börjar.

George Varglid berättar att tidigt efter starten 2008 hade han inbrott och alla maskiner stals. Då hade han ingen försäkring, men efter det har han försäkrat sin verksamhet.

– Vi har allt här ute och vi har köpt hus i Krokek så det här är förskräckligt, säger en chockad George Varglid.

Närmaste granne, Billy Ekdahl på Fjällmossevägen, vaknade tidigt på tisdagsmorgonen av att det brakade och gnistrade utanför huset han bor i. När han öppnade dörren såg han närmaste grannfastigheten stå i lågor. Det var Bagheera Grill och Pizzeria som var övertänt.

– Min första tanke var, vad är det som hänt? Sedan väckte jag min mamma som ringde och larmade, men det var fler som hade sett branden och larmat, säger Billy Ekdahl.

Lite förskräckt blev han, men menar att snön mellan huset han bor i och restaurangbyggnaden hjälpte till att förhindra att branden skulle kunna spridas.

Den femtio meter långa restaurangbyggnaden brann kraftigt när räddningstjänsten kom till platsen strax efter 06.00 på tisdagen. Släckningsarbetet fortgick fram till 11.00.

Ingen skadades i branden och det fanns ingen spridningsrisk, enligt räddningstjänsten. Byggnaden brann ned till grunden.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

– Det ska spärras av för att ingen ska ta sig in och förstöra eventuella spår. Men vi får avvakta tills resterna av fastigheten har svalnat så vi kan göra en teknisk undersökning. Jag skulle tro att de gör den först under onsdagen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dick Kjedemar, Lotta Hofström