– Vi har flera träffar och arrangemang under året, men den här i Söderköping och på Vikbolandet är den årliga stora träffen vi har för alla våra medlemmar, berättar Gerry Gradelin, som var med och höll i arrangörstrådarna.

Vad heter träffen?

– Just den här träffen heter SMGM, Svenska MG-mötet och arrangeras alltså en gång per år på olika platser runt om i Sverige. Och i år valde vi Östergötland, eftersom vi inte varit här på några år.

Artikelbild

| Tomas och Ingmarie Jaksch från Norrköping, deltog i MG-träffen med sitt lite bulliga exemplar av den brittiska sportbilen.

Vad gör ni på en sån här träff?

– Vi bor gemensamt på ett hotell, i det här fallet är det Söderköpings Brunn och många tog givetvis en tur i de historiska kvarteren i den här gamla staden.

– Sedan lägger vi upp en slinga, där bilarna körde runt och den här gången åkte vi bland annat till Zarah-museet i Häradshammars bygdegård och till Stegeborgs slottsruin.

– På båda ställen stannade vi till en stund och fick guidade turer under rundturerna.

Artikelbild

| Alla deltagande sporbilarna hade en egen dekal längst på fronten.

På Zarah Leander-museet möttes de av guiden och före detta Zarah Leanders privatsekreterare Brigitte Pettersson, som dels guidade besökarna runt på museet, dels kåserade om sitt liv tillsammans med Zarah.

MG Car Club Sweden är med sina 67 år en av Sveriges äldsta klubbar med cirka 2 300 medlemmar.

Artikelbild

| Här är några av de 60 deltagande sportbilarna av märket MG under rundresan på Vikbolandet.

Känns det ok att det kom cirka 60 bilar till årets meeting?

– Ja, men visserligen har vi tidigare år haft över 100 bilar på de här mötena, men 60 deltagande bilar och medlemmar känns helt godkänt.

Artikelbild

| Häradshammars bygdegård och Zarah Leandermuseet var ett av målen för sportbilarna av märket MG.

Tomas och Ingmarie Jaksch var två av deltagarna från Norrköping:

– Roligt att få en sån här träff på hemmaplan i Östergötland, tyckte de båda innan de fortsatte färden runt på Vikbolandet.