Det var på torsdagsmorgonen som en stor vattenläcka upptäcktes i närheten av Stinsen. När Folkbladet ringer upp enhetschefen på VA och Renhållning Theres Stark har man ännu inte lokaliserat läckan.

– Vi håller på och letar nu men vi har konstaterat att det är mycket vatten som går ut i den här läckan, sa Theres Stark på förmiddagen.

Var är läckan mer bestämt?

Artikelbild

| En stor vattenläcka har uppstått i närheten av Stinsen.

– Den är någonstans mellan Kockens och Stinsen alldeles i närheten av E22 och det försvårar ju lite grand eftersom det handlar om en tättrafikerad väg, fortsatte Theres Stark som därför hade svårt att ge en prognos för när reparation av ledningen kan vara genomförd.

– Vi har stängt av vattnet för ett antal abonnenter på Margaretagatan och ställer nu på förmiddagen ut en vattentank vid Stinsen för alla som behöver vatten.

Klockan 12.20 uppdaterades informationen: läckan är lokaliserad men den dåliga nyheten är att den är mitt under E22 vid Stinsen.

– Vi har fått hjälp av Nodra AB i Norrköping att leta rätt på läckan eftersom vi inte vill gräva i onödan, säger Theres Stark.

Artikelbild

| Både vattentank och bajamajor placerades ut under torsdagen.

– Troligtvis måste E22 stängas av och helst vill vi vänta till natten med att göra det, men än vet vi inte om det är möjligt. Det måste vi ta reda på.

Svevia och SM Entrepenad fanns på plats för att bedöma trafikläget och därför var framkomligheten begränsad under en tid. I och med att vattenavstängningen kunde bli långvarig togs beslut att ställa upp bajamajor vid Margaretagatan och Stinsen under eftermiddagen.

Senare under eftermiddagen kom beskedet att E22 kommer att stängas av klockan 20.00 på torsdagskvällen, det visade sig dock räcka med att stänga av det norra körfältet. Det innebär att trafikanter från Norrköpingshållet kan åka E22:an som vanligt medan trafikanter från Valdemarsvik rekommenderas ta vänster vid Shell och åka via Ringvägen och Nyströmska skolan.

Beräkningen är att arbetet att laga läckan kommer att pågå till klockan 6.00 på fredagsmorgonen (4 januari).

De adresser som nu har avstängt vatten är Margaretagatan 13, 15, 18, 20 och 22 samt Stinsen. En vattentank finns alltså också tillgänglig vid Stinsen.