Någon gång strax innan 15 på fredagseftermiddagen utsattes Åtvidabergs sparbank för ett väpnat rån och strax därefter gick polisen ut med uppgiften att flera gärningsmän försvunnit från platsen i en ljusgrå BMW. De ska ha varit beväpnade med automatvapen och varit svartklädda med svarta huvor. I en senare uppdatering konstaterades att gärningsmännen bytt fordon till en falskskyltad, bronsfärgad Peugeot som enligt polisen har registreringsnummer LAE 283. I samband med detta kom också uppgifter om en brinnande bil vid reningsverket i Åtvidaberg – senare bekräftades att det är samma bil som användes vid rånet..

Enligt TT är det oklart om de fick med sig något byte eller om någon skadats i samband med rånet. De ska enligt uppgifter ha varit beväpnade med automatvapen och enligt uppgifter till Corren ska i den efterföljande biljakten en polispatrull ha blivit beskjuten men ingen ska ha skadats. Efter detta ska bilen ha fortsatt västerut.

Ett flertal polisbilar och en piket har efter att polisen informerade om rånet på fredagseftermiddagen setts hastigt åka ut ur Norrköping söderut. En större polisinsats pågår nu i hela regionen för att hitta flyktbilen.

patrik.selsfors@folkbladet.se

011-200 472