Besökare har under kommande vecka möjlighet att se hur ett konstverk blir till i realtid.

– Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska måla än, men det blir nog någon av dem, säger Ohla Söderlund och pekar på två skisser på väggen bredvid duken. Skisserna föreställer ett av hans favoritmotiv- hus. Många av hans oljemålningar som ställs ut i galleriet föreställer just hus, de flesta målade efter foton han tagit eller efter skisser han gjort på plats. Hans intresse för att måla hus har varierat i perioder, men i stort sett hängt med sedan 70-talet.

– Min tanke är att måla husets själ, att visa de som bor där utan att visa dem, förklarar Söderlund. Han inspireras av slitna, på gränsen till fallfärdiga hus. "Hus med karaktär", som han själv uttrycker det.

Förutom oljemålning sysslar Söderlund med linoliumtryck och att trycka kopparetsningar, och de konstverken ställs precis som målningarna ut i galleriet.

Medlemmarna i konstnärsföreningen blandArt ställer ut sina verk i Rådhuset hela sommaren, och varje vecka har en medlem tillgång till ett eget rum för att ställa ut sin konst. Alla verk i galleriet är till salu och köparen kan direkt ta med sig verket hem, blandArt kallar det för "take away art".