Det var i september 2010 som Per-Arne Sterner tillträdde tjänsten som förvaltningschef för barn- och utbildningskontoret i Söderköpings kommun. Det blev alltså åtta år med ansvar för Söderköpings skolor men nu lämnar han sin tjänst för att gå vidare till ett nytt uppdrag i en annan kommun i länet.

– Efter åtta fantastiskt roliga och lärorika år tackar jag för mig. Jag är så tacksam för att jag har fått vara en del av Barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet, säger Per-Arne Sterner, 60, i ett pressmeddelande.

– Tack vare alla duktiga medarbetare och ambitiösa elever har vi i Söderköping lyckats uppnå mycket goda resultat. Jag vill skicka ett stort tack till alla som varje dag gör skillnad för våra barn och ungdomar.

Han går nu vidare till Motala kommun där han kommer att bli chef för bildningsförvaltningen, en bredare och volymmässigt större organisation än den i Söderköping. Enligt Per-Arne Sterner är anledningen till bytet av tjänst att han nu tycker att läget är rätt för "ett nytt och kanske sista äventyr innan det är dags för pension".

– Jag önskar Per-Arne lycka till och gratulerar Motala till en fin rekrytering. Söderköpings skolor är en stabil och välskött organisation och det har personligen varit givande att resonera utbildning, det kommunala helhetsuppdraget och ledarskap med Per-Arne, säger Kommundirektör Anna Thörn.

Från och med 1 december och under rekryteringsperioden kommer nuvarande utvecklingsledaren Kristin Österström att vara tillförordnad förvaltningschef.