Det är fullt av folk; släktingar och vänner, som har samlats vid Söderköpings Brunn för att se och fotografera när balparen anländer. Solen strålar och de vackra klänningarna och håruppsättningarna avlöser varandra. Bland de första balparen att anlända är Ossian Lundström och Olivia Svanström.

– Det känns bra, det här är något jag sett fram emot sen jag var liten, säger Olivia som snart går ut vård- och omsorg på Nyströmska.

Ossian tog studenten 2016 från Västerviks gymnasium och ser fram emot kvällen.

Artikelbild

Lisa Johansson följer med Felix Falc på studentbalen. "Det känns speciellt att gå på röda mattan".

– Det ska bli kul att träffa nya människor och lära känna folk. Gå på bal är ju något man inte gör så ofta i livet.

Nästan sist anländer är Maja Lindberg, Hanna Rydin och Yasmine Benayzah. Maja har haft fullt upp fram till nu eftersom hon är en av arrangörerna. Under dagen har hon fixat med bordsplacering, dekorationer och högtalarsystem. Planeringen började så smått redan i augusti förra året, och nu är det dags att bara njuta.

– Det känns jättebra! Det ska bli en kul avslutning på de här tre åren, nu ska vi släppa allt och bara ha kul! säger hon.

Vad ser ni fram emot mest?
Artikelbild

Ebba Ekenblom har gjort håruppsättningen själv. "Det var första försöket i kväll, det lyckade som tur var!".

– Det är nog helheten. Att äta god mat, prata och dansa.

På kvällen meny står skagen toppad med dillsallad, fläskfilé Charlemagne med portvinsstuvade champinjoner och persiljestekt pommes parisienne och avslutningsvis hemlagad vaniljglass med jordgubbar och vispad grädde. Sen blir det dans i Brunnssalongen som traditionsenligt börjar med en vals.