Den 49-åriga mannen hade varit på en krog i Finspång tillsammans med några vänner. Någon gång under timmarna som de satt vid sitt bord kom en 29-årig kvinna fram till sällskapet och frågade om en tändare, något som de inte kunde erbjuda.

När kvällen började lida mot sitt slut gick 49-åringen och hans sällskap ut från krogen. Utanför såg 49-åringen en annan man som han kände ingen från golfbanan och gick fram för att prata. Golfvännen visade sig vara pappa till den 29-åriga kvinnan och tillsammans med dem satt även en 35-årig man. Efter att de hade pratat klart vände sig 49-åringen om för att gå men fick då, utan att se varifrån, ett slag som sänkte honom till backen.

Ingen av de vittnen som befunnit sig i närheten har sett själva slaget, men samtliga har hört glas som krossats. Det som mannen blivit slagen med visade sig vara ett ölglas.

Artikelbild

| Efter händelsen fanns det blodspår kvar på platsen.

På sjukhuset konstaterades det att 49-åringen utöver flera sårskador i ansiktet bland annat fått en fraktur på näsan. 49-åringen har berättat att han psykiskt mått mycket dåligt efter händelsen. Han ville bland annat inte vistas ute bland folk och ställde in flera möten på jobbet eftersom han inte ville få frågor om skärsåren i ansiktet..

35-åringen har erkänt att han har slagit ett ölglas i ansiktet på 49-åringen, så hårt att det gick sönder. Enligt honom var det dock för att 49-åringen gjort närmanden mot den 29-åriga kvinnan och sedan blivit arg och hotfull när han blev nekad.

35-åringen har i förhör sagt att 49-åringen sagt att han skulle "döda dem alla" och att han, eftersom han inte visste om att 49-åringen hade ett vapen, tog till våld för att freda sig. Att han, när han greps hos den 29-åriga flickvännen samma natt, tvättade sina kläder klockan 02 på natten menar han inte beror på att han velat tvätta bort bevis utan för att de på vägen hem från krogen råkat gå ner i ett kärr och blivit smutsiga.

Tingsrätten anser inte att 35-åringen befunnit sig i en nödvärnssituation, oavsett om 49-åringen uttalat dödshot eller inte. Åklagaren ville ha rubriceringen grov misshandel men tingsrätten väljer att endast döma 35-åringen för misshandel av normalgraden eftersom det bland annat inte varit något utdraget händelseförlopp eller att skadorna varit livshotande.

35-åringen döms till fängelse i ett år och ska betala skadestånd om nästan 19 000 kronor till 49-åringen.