Läs mer: Finspångs Tekniskas vd uppsagd.

Han har jobbat som vd på Finspångs tekniska i ett år och åtta månader. Paul Barath entledigades i fredags förra veckan och får därmed ett avgångsvederlag motsvarande en årslön.

– Vi har inte diskuterat färdigt än, vi ska träffas och prata bilförmåner och så vidare. Avtalet säger ju att det är en årslön i avgångsvederlag, det kan man ha synpunkter på om det är rimligt eller inte. Vi i styrelsen har godkänt avtalet med hjälp av våra ägare, säger Stig Andersson.

Artikelbild

| Finspångs Tekniskas förre vd Paul Barath.

För Paul Barath innebär det en inkomst på 1 078 800 kronor, då är sociala avgifter inte inräknade och kostanden för det kommunala bolaget landar på runt 1,5 miljoner kronor. Om han får ett nytt jobb inom uppsägningstiden så kommer den nya lönen att räknas bort från avgångsvederlaget. Han har även rätt till tjänstebil mot bruttolöneavdrag. Mobiltelefon och bärbar dator betalas av Finspångs tekniska enligt anställningsavtalet.

– Det finns reglerat i avtalet så jag ser inte något konstigt med det, säger Anders Axelsson, kommundirektör och vd för moderbolaget FFIA, Finspångs Förvaltnings- Och Industrihus AB.

Är det inte anmärkningsvärt att han har varit vd i inte ens två år, och får en hel årslön?

– Det är ett standard vd-avtal, det har ingenting med tiden att göra, säger Anders Axelsson.

Vi har utan resultat sökt Paul Barath för en kommentar.