Pappa slog sin treåring i ansiktet

Pappan blev arg på en av sina två små döttrar och slog henne i ansiktet. Nu döms han för misshandel, mot sitt nekande.

Pappan döms för att ha slagit treåringen.

Pappan döms för att ha slagit treåringen.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Brott & Straff2019-11-14 06:45

Det var när mannen kom in i lägenhetshuset med sina två små flickor i treårsåldern sittandes i barnvagn som vittnen uppmärksammade att åtminstone en av flickorna grät mycket i väntan på hissen. Då uppges pappan ha slagit ner mot vagnen varefter ett "hud mot hud-ljud" hördes och flickan tystnade tillfälligt. Vittnet uppger att flickan satt med ansiktet ner mot ett gosedjur och sedan började gråta igen. 

Ett annat vittne som också befann sig i lägenhetshuset har berättat att han såg pappan slå det lilla barnet i ansiktet. Han såg inga synliga skador på flickan men har uppgett att han tror att pappan slog för att få tyst på barnet. 

Enligt pappans berättelse om vad som hände har han inte slagit dottern. Istället uppger han att det var systern som började säga till den gråtande flickan och sedan slog till henne. Slaget träffade på armen, handen eller i ansiktet, enligt pappan. Han menar också att han stoppade ner handen för att stoppa den andra dottern för att slå tillbaka, och att han därmed inte gjort sig skyldig till misshandel utan snarare avvärjde situationen.

Tingsrätten bedömer att det inte finns skäl att misstro vittnenas version av vad som hänt. Båda vittnena har lämnat liknande uppgifter om det inträffade. 

Då misshandeln riktats mot ett litet barn som inte kan försvara sig anser man att det ska bedömas vara en misshandel av normalgraden. 

Den 38-åriga pappan döms att betala 40 dagsböter och får utöver det villkorlig dom. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!