Vittnet: "Hela huset vibrerade"

Hon vaknade av explosionen – och var en av de första att larma polisen om händelsen.

15 mars 2018 07:49

LÄS MER: Kraftig explosion i centrala Norrköping.

LÄS MER: Ägaren: "Inte förvånad".

En kvinna som bor i området där explosionen inträffade berättar att hon och hennes sambo vaknade av en kraftig smäll vid 04.46 på morgonen. Hon ringde då till polisen och slog larm. Den första patrullen ska enligt kvinnan ha varit på plats bara fyra till fem minuter senare.

– Det var riktigt otäckt, hela huset vibrerade, säger kvinnan som vill vara anonym till vår reporter Emelie Looyenga på plats. Kvinnan berättar också att hela huset började skaka av explosionen.

I samband med explosionen tittade kvinnan ut genom sitt sovrumsfönster och såg där en bil lämna platsen. Kvinnan berättar att polisens tekniker under morgonen har undersökt hjulspår som synts på marken.

Kvinnan berättar dessutom att polis på plats hela tiden under undersökningarna på platsen pratat om att det inte handlar om en granat utan om en bomb.

Östgötapolisens presstalesperson Åsa Willsund, kan inte bekräfta uppgifterna om att en bil ska ha setts lämna platsen.

- Det är inget jag kan bekräfta, det har kommit in lite olika uppgifter från olika vittnen och de skiljer sig åt lite.Uppgifterna om att det ska vara en bomb som sprängts på platsen kan Åsa Willsund inte heller bekräfta.

- Jag har inte hört att vi vet riktigt vad det är för något som har detonerat än. Det är möjligt att polisen på plats pratat generellt om explosionen som en bomb.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa