Under torsdagskvällen slog IFK Norrköpings supporterklubb Peking Fanz upp portarna vid klubblokalen på Haga. Målet var att flytta diskussionerna från nätet till ett forum med samtal ansikte mot ansikte.

Läs mer:EXKLUSIVT: Här går vakterna upp på läktaren

Norrköpings Tidningar var inte välkomna och stoppades i dörren, men på väg in i lokalen fick vi ett snack med Christian Wahlström, vice ordförande i IFK Norrköping och säkerhetsansvarig i styrelsen.

Hur ser du på den spricka som uppstått mellan supportrar och ordningsvakter?

– Jag skulle inte vilja kalla det för en generell spricka mellan supportrarna och ordningsvakterna. Det handlar om personärenden, det är därför vi i IFK inte velat kommentera det här, säger Wahlström.

Om det är personärenden, hur ska man då kunna lösa det?

– Det är ingen enkel fråga. Jag tror inte att det är så enkelt att bara plocka bort folk.

Artikelbild

| Supporterkultur. För att undvika läktarbråk vill IFK Norrköping ha en mer kontinuerlig kontakt med sina supportrar.

Lär mer:LEDARE: Sluta leka kurragömma och ta ert ansvar

Som arrangör är det IFK Norrköping som ansvarar för säkerheten under matcherna. Hur ska ni göra för att försöka förhindra att det uppstår bråk mellan vakter och supportrar på läktaren?

– Jag tycker vi har en bra dialog med supportrarna, men jag vill att vi ska ha en mer kontinuerlig kontakt. Det är ju bland annat därför vi är här i kväll, säger Christian Wahlström.

Läs mer:Peking Fanz: "Vi kan inte ta ansvar för enskilda medlemmar"

Upplever du att relationen mellan IFK och Peking Fanz har förändrats den senaste tiden?

– Jag har bara ansvarat för den här delen i ett par år, men min uppfattning är att den är ungefär som den har varit tidigare. Jag upplever inte att den blivit sämre.

Läs mer: Därför gick polisen upp på läktaren