Polispatrullen blev beordrad till Klockaretorpet med anledning av att en man skjutit med pistol i luften. När polisen kommer till platsen är det lugnt men mycket folk i rörelse i samband med att det firas arabiskt bröllop.

En boende i området påkallar dock polisens uppmärksamhet efter att ha hittat en patron i sin trädgård. Polisen tar dit en hundpatrull och hunden hittar snabbt en samling patroner vid en lyktstolpe cirka en meter från den mörka bil som vittnet satt i samband med den som avlossade skotten.

Polisen hittar dock ingen misstänkt och lämnar platsen.

Senare får polisen samtal om att en kvinna fört ett silverfärgat paket från ett soputrymme till en Volvo, polisen åker dit igen och ser bilen åka iväg. Bilen stoppas och polisen hittar en pistol i högerbaksäte under en bilbarnstol.

Kvinnan erkänner att pistolen är hennes, att hon har köpt den i Tyskland och tagit den till Sverige för att använda till att skjuta raketer med. Men inte att hon använt den.

Förhörsledaren informerar kvinnan om att man anträffat ett större antal tomhylsor som avlossats och att de stämmer med ammunitionen som han har i bilen.

– Så någon har använt den? frågar kvinnan.

– Ja, med största sannolikhet, svara polisen.

– Den enda som kan ha haft tillgång till bilen är min man, säger kvinnan.

Nu åtalas hon vid Norrköpings tingsrätt misstänkt för vapenbrott efter att ha innehaft ett start/gasvapen utan att ha rätt till det. Kvinnan erkänner brott.