Först uppges den 59-åriga mannen ha börja dagen på ett strålande humör. Men allt förändrades när hustrun tackade nej till frukost och valde att bara dricka kaffe.

När hon sedan pillade med sina glasögon och petade till mannens snus blev han förbannad, gick runt bordet och tog ett hårt grepp om hennes hals och huvud.

Kvinnan har berättat att hon försökte ta sig loss från det smärtsamma greppet men att mannen var för stark och så småningom släppte självmant.

Målsägande har vidare beskrivit hur mannen resterande delar av dagen hörde röster och att hon själv inte vågade säga eller göra något. Hon ska också ha plockat på sig telefonen och stoppat den i trosorna för att kunna ha kontakt med omvärlden.

Flera timmar efter den första händelsen vid frukosten ska mannen ha börjat om att bråka. Enligt kvinnan höll han upp en glasflaska med ett metallock och pratade om att han skulle kunna göra kvinnan illa med den. kvinnan har beskrivit mannen som otäck och uppger att hon blivit rädd men inte vågade ringa polisen. Till slut kontaktade hon en släkting via sociala medier för att få hjälp.

59-åringen i sin tur erkänner misshandeln. Han menar att det var hans mående som gjorde att han gjorde kvinnan illa vid matbordet men att han inte menat något illa. Inte heller har han, enligt sitt eget vittnesmål, hotat kvinnan med flaskan även om han höll den i handen.

Tingsrätten går på kvinnans linje så långt som till flaskhotet. Enligt rätten finns det inga bevis för att mannen uttalat verbala hot. Däremot anses han skyldig till misshandel och olaga hot då han hotfullt höll i flaskan.Mannen döms till skyddstillsyn för misshandel och för olaga hot. Man har inte kunnat bevisa att mannen faktiskt uttalat hotelser när han höll i flaskan men rätten gör bedömningen att mannen ändå gjort sig skyldig till olaga hot genom att vifta med flaskan. Han döms till skyddstillsyn och ska betala drygt 16 000 kronor i skadestånd till frun.