Trottoar på gång till Tjalvegården

Efter sju års kamp blir det äntligen en trottoar till Tjalvegården i Vrinnevi!

Björn Törnblom, spåransvarig Tjalve IF och Felix Jegenberg, markarbetare Liljebaggens, berättar att arbetet pågått sedan förra onsagen.

Björn Törnblom, spåransvarig Tjalve IF och Felix Jegenberg, markarbetare Liljebaggens, berättar att arbetet pågått sedan förra onsagen.

Foto: Carolina Nilsson

Nyheter2019-10-20 06:45

Trägen vinner, brukar det heta. Och Björn Törnbloms envishet är ett verkligt bevis på det. Efter sju års påtryckningar på kommunen är en trottoar upp till Tjalvegården i Vrinneviskogen snart verklighet.

– Det känns kanon!, säger han.

Som spåransvarig i Tjalve IF ser han till så att spåren fungerar, men även att skyltar, pilar och stolpar är i bra skick. Föreningen får ett bidrag av kommunen varje år till detta, varpå Björn skriver en årlig redogörelse för hur arbetet gått. Det är också i den som han sedan 2013 påtalar behovet av en trottoar upp till Tjalvegården. Men det har varit trögt. Kommunen har hänvisat till såväl ekonomi som att skogen är ett naturreservat. 

Men att "ta bort några tallar mår inte Vrinneviskogen dåligt av", sade Björn när Folkbladet skrev om trottoardrömmen i december 2017 – "däremot räddar det förmodligen människoliv". 

– Nu har de väl ordnat det där med länsstyrelsen, säger han och visar på fällda trädstammar som ligger in hög där den nya trottaren börjar ta form:

– Förnuftet har tagit överhanden över byråkratin!, som han uttrycker det.

I december beräknas arbetet vara klart. Då ska det finnas en 165 meter lång trottoar med en bredd på två meter. Även körbanan planeras breddas och parkeringsplatserna ska markeras bättre, så att de syns även på vintern.

– De har verkligen tagit tag i uppgiften med kraft nu på samhällsbyggnadskontoret! Det tackar jag för. Det är många som kommer och går här med barnvagnar, och när det kommer förskolebarn på led tvingas de nästan gå ned i diket när två bilar möts. Så det känns kanon att de tagit tag i den nu, säger Björn Törnblom.

Björn Törnblom, spåransvarig Tjalve  IFoch Felix Jegenberg, markarbetare Liljebaggens, kollar in jobbet.
Björn Törnblom, spåransvarig Tjalve IFoch Felix Jegenberg, markarbetare Liljebaggens, kollar in jobbet.
Karta: Tjalvegården
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!