NORRKÖPING

– Men det var inget fusk från vår sida, fastslog tjejerna bestämt. Vi googlade på Himmelstalundsbadet och där stod det att det var öppet idag fram till klockan 20. Och grinden stod ju helt öppen när vi kom hit också!

– Så vi blev lite snopna, när en hantverkare som målade om ladan, kom fram till bassängkanten och sa att bassängen var stängd för bad fram till premiären på lördag.

Artikelbild

| Anläggningsstrategen Caroline Sandsjö från Norrköpings kommun, kollade till Himmelstalundsbadet inför sommarpremiären på lördag och träfffade målaren Mikael Rundström som hjälpte till med uppfräschningen.

Tyckte ni inte det ändå var underligt att det bara var ni som badade i hela bassängen?

– Jo, och det kändes jätteskönt för annars är det ofta väldigt trångt i den här bassängen, sa en av tjejerna.

Att grinden stod öppen hade sin förklaring, enligt målaren Mikael Rundström:

– Plattläggarna gjorde i ordning plattorna under grinden och därför stod den öppen just idag. Annars har vi den alltid stängt, så här innan säsongen börjat.

Artikelbild

| Målaren Mikael Rundström fräschar upp ladan vid Himmelstalundsbassängen och målar den i mer moderna färger.

Även Caroline Sandsjö från Norrköpings kommun och anläggningsstrateg för Himmelstalundsområdet, hade förståelse för tjejernas "tjuvdopp":

– Jag vet om att det står så där på google och vi har försökt rätta det, men det är inte det lättaste att få rättelser på google, konstaterar hon.

Men på lördag är det ändå riktig badpremiär?

– Ja, och det känns fantastiskt fint, när vi nu också fått en ny, fin reningsanläggning och en allmän uppfräschning av övriga ytor runt badet och ommålning av ladan.

– Så det känns jätteroligt att vi nu öppnar badet för sommaren och det är väldigt positivt att det är gratis att bada här, så att det blir ett bad för alla människor.