51-åringen nekade under rättegången till att ha slagit sönder fönstret till föreningslokalen i Finspång, men erkände att han hade gått in och plockat på sig ett stort antal ölburkar. Nu döms han för inbrottet som inträffade i juni förra året och ska betala 3 500 kronor i skadestånd till föreningen.

Han fälls också för att ha stulit en moped som skadades vid tillgreppet, vilket 51-åringen också får betala skadestånd för.

Efter att 51-åringen åtalats för stölderna – vilket vi har skrivit om tidigare – har han också åtalats för ytterligare två brott som han döms för. De handlar om att han två dagar i februari, enligt domen, har misshandlat sin sambo med både sparkar och slag.

Artikelbild

| Den dömde mannen ska, enligt domen, betala 74 300 kronor till kvinnan som försökte gå emelan i bråket.

Han döms samtidigt även för att ha burit kniv och en yxa på allmän plats, samt för ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott.

Den 51-årige mannen förekommer under 29 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast den 1 augusti 2018 till dagsböter för ringa narkotikabrott.

Frivården skriver i ett yttrande att 51-åringen har ett mycket destruktivt missbruk som är kopplat till våldsamt beteende och kriminalitet. Under utredningen har Frivården identifierat tecken på att han funderar på att ändra sitt liv och leva utan droger och kriminalitet, men hans motivation till förändring anses dock inte tillräcklig för att föreslå behandling och insatser inom öppenvård. Han anses inte heller lämplig för samhällstjänst.

Tingsrätten konstaterar att han har återfallit i liknande brottslighet som han tidigare dömts för och bestämmer påföljden till åtta månaders fängelse.