Ta ut pund och dollar i Domino

I Domino kan man numera ta ut såväl svenska kronor som euro, amerikanska dollar och brittiska pund. Detta efter en satsning av Bankomat för att möta efterfrågan.

15 maj 2019 16:00

Det handlar om ett femtiotal av Bankomats uttagsautomater som nu görs om till ”valutaautomater”. Ytterligare cirka hundra automater kommer att erbjuda euro och svenska kronor. Så här förklarar Johan Nilsson, kund- och marknadschef på Bankomat, förändringen:

– Bankomats valutasatsning är ett sätt att möta den stora efterfrågan på utländsk valuta inför resor och ta till vara på den överkapacitet som finns i många av våra automater.

Om man vill jämföra valutornas kurser, finns de uppdaterade på Bankomats hemsida, i appen och i automaterna. Inga avgifter tas ut för uttag.

– Med den här satsningen på valutaautomater kommer Bankomat att kunna erbjuda allmänheten tydlig information, en bra växelkurs och generösa öppettider, menar Johan Nilsson.

Vissa automater i Skåne erbjuder även danska kronor, medan det vid norska gränsen finns möjlighet att ta ut norska kronor. På Arlanda finns även turkiska lira. Alla kort som kan användas för att ta ut svenska kronor i Bankomats automater kan också användas för att ta ut utländsk valuta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson