Beskedet att hon skulle få äran att bära luciakronan i år fick hon redan för ett par veckor sedan.

På onsdagskvällen var det så dags för den traditionsenliga kröningen i De Geerhallen och cirka 1 100 personer hade letat sig dit.

Kvällen inleddes med några välkomnande ord från konferencieren Åsa Sjöberg.

Artikelbild

| På onsdagskvällen var det dags för årets luciakonsert i De Geerhallen.

Sedan blev det några taktfasta toner från Norrköpings Ungdomsmusikkår innan luciatåget gjorde entré.

På scenen fanns också hundratalet körsångare och musikanter från Kulturskolan och De Geergymnasiet som alla hjälpte till att skapa en magisk stämning.

Kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång (S) fick det angenäma uppdraget att sköta själva kröningen.

– Jag är säker på en sak och det är att lucias budskap om medmänsklighet och gemenskap alltid kommer att vinna över hat och våld. För mig är det verkligen det här som är luciatradition: medmänsklighet, trygghet och gemenskap. Det är en fin tradition som ger oss ljus och värme i en annars ganska mörk och orolig tid. En tradition som runt om på förskolor, skolor, äldreboenden och här i De Geerhallen lyfter mångfalden och allas rätt att vara sig själv. En tradition som under lång tid manifesterat ljuset, men vars former kan variera och förändras med tiden, säger Vikmång.

Artikelbild

| Olle Vikmång höll ett inspirerande luciatal.

Gårdagens luciakonsert var bara början för Victoria och hennes lussekamrater. I dag ska de flacka runt i Norrköping och lussa på mer än 15 olika platser.

De ska besöka företag, ålderdomshem, varuhus med mera. Dagen börjar på Kulturskolan och avrundas på Grand hotell.