I dag har Stadium två lager i Norrköping: DC, distributionscentralen, och Stadium Outlet. Om ett år öppnar Stadium upp ett tredje lager, på Händelö, riktat mot e-handel, och automatiserat.

– Vi öppnar upp ett tredje lager och det kommer att vara automatiserat, med en ny lösning som vi har köpt in. Vi kommer att finslipa och trimma det och öppna upp med full fart ungefär, vad vi beräknar, i september 2019, säger Angelica Larsson, pr- och informationsansvarig vid Stadium.

Det kommer även att finnas människor på plats i lagret, för en "final touch".

–  Vi beräknar inte att det här kommer beröra antalet tjänster som vi har i dag, utan det totala antalet som jobbar på lager kommer att vara detsamma.

All Stadiums e-handel kommer att koncentreras till lagret på Händelö.

– Vi satsar på e-handel, vi tror att det här är jätteviktigt. Eftersom vi har så stor efterfrågan och ett så stort tryck på våra produkter idag så behöver vi göra det här, säger Angelica Larsson.

– Det kommer att möjliggöra att vi kan få ut större volymer, och att vi också kan bli snabbare på att tillgodose våra kunders behov.

– Med den utveckling av den digitala handeln som vi haft under flera år, och särskilt under det senaste året, har det varit helt nödvändigt för oss att hitta en effektivare logistiklösning, där vi går från manuell hantering till automation, säger Daniel Johansson, logistikchef, Stadium.

Automatiseringen av e-handelslagret sker i samarbete med Postnord, som bygger upp lagret i en befintlig lokal på Händelö.

Automationslösningen är utformad för att vara en flexibel plattform som kan hantera flera olika kunduppdrag parallellt, det vill säga andra kunder ska kunna hanteras i samma lösning tillsammans med Stadium.

– Lösningen tar därmed bort tröskeln för mindre e-handlare att gå in i automatiserad hantering. De kan dra nytta av automationens fördelar tidigare i sin tillväxtresa jämfört med att gå in med egen investering, säger Magnus Lindskog, produktionschef, Postnord.

Automationslösningen kommer att levereras av SSI Schäfer och blir en skräddarsydd helhetslösning med shuttle-systemet Cuby, packstationer, transportörer, hyllor samt ett WMS-system för styrning av hela automatiseringen.

– Lösningen består av 6 shuttle-gångar som vardera är 100 meter långa och 10 meter höga med plats för 74 000 lagringslådor, säger Anders Bohlin, försäljningschef, SSI Schäfer Sverige.