Det var en tisdag, för nästan exakt ett år sedan som polisen blev uppringd av rektorn på Nyströmska gymnasiet som berättade att en lärare hade hittat en tändare inne på en skoltoalett, som verkar vara en liten kamera, riktad mot toaletten. Läraren hade sett att tändaren "blinkade".

Spionkameran var monterad i utrymmet i spegelskåpet där servetterna finns och var försett med ett usb-minne. It-forensiker har fått ut bilder på personen som satte upp spionkameran, det finns även en film där han filmat sig själv.

Förts förnekar eleven brott och säger att han hade lektion och skulle gå på toaletten, men det var stopp på toaletten och han tyckte det var pinsamt att byta toalett eftersom det stod en städare utanför. Så istället ska han ha kissat i handfatet och såg då att det låg en tändare i pappershållaren vid spegeln.

Artikelbild

| Det var svårt att se att tändaren egentligen var en spionkamera.

– Jag tog bort tändaren och kollade på den sedan satte jag tillbaka den på samma ställe, det var misstänkt att tändaren låg där, säger eleven i polisförhöret.

Men det var innan han fick se filmen som polisen hade där han såg sig själv montera kameran.

– Jag kommer inte ihåg varför jag satte upp den, det var så länge sedan. Jag erkänner och jag har ingen bra förklaring, säger eleven i förhöret.

När polis frågar om han satt upp liknande spionkameror tidigare blir svaret nej.

– Nej aldrig och jag kommer aldrig mer att göra det. Jag har haft jättemycket ångest och varit rädd för att få fängelse för vad jag gjort. Jag ångrar det jättemycket.

Ingen mer än den 20-åriga eleven själv ska ha fastnat på bild.