Under förmiddagen hålls häktningsförhandling vid Norrköpings tingsrätt där den före detta IFK spelaren misstänks för grovt vapenbrott på samma adress som han är skriven. Fyra andra personer är i samma mål på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott, brott som ska ha pågått under hela 2018 fram till den 31 januari i år då de alla anhölls.

Kammaråklagare Anna Hjort har begärt samtliga personer häktade på sannolika skäl eftersom det finns risk för att de misstänkta genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra sakens utredning.

Åklagaren begär även tillstånd att kunna ålägga den misstänkte restriktioner.

De övriga misstänkta är en man född 1982, som greps på eftermiddagen den 31 januari och anhölls samma kväll. Mannen är inte svensk medborgare och saknar adress i Sverige.

En man född 1993 som också han anhölls på eftermiddagen den 31 januari. Också han utländsk medborgare och saknar adress i Sverige.

En man född 1980 skriven på en adress utanför Norrköping anhölls på eftermiddagen den 31 januari, han är skriven på samma adress som en kvinna född 1990 som anhölls vid samma tidpunkt

Artikeln kommer att uppdateras.