Under onsdagen fortsatte utredande polis Torbjörn Wastesson med förhör och enligt Leif Hermansson, chef för polisens avdelning grova brott har polisen en förhoppning om att brotten kommer att klaras upp.

Flera av de skotthål som syntes på fönster och fasad efter skottlossningen den 25 februari, kan vara från veckan innan, också den skjutningen skedde sent på kvällen. Dock var varken området eller restaurangen avspärrad för teknisk undersökning vid det tillfället och att det skett en skottlossning kom till allmänhetens kännedom först i samband med skottlossningen veckan efter.

Den polistekniker som var på plats, sa i samband med den tekniska utredningen av den andra skottlossningen att man hittade kulor både inne i lokalen och utanför. Vad för slags ammunition och vilken kaliber det rör sig om ville han inte kommentera och fynden från brottsplatsen är skickade till Nationellt forensiskt centrum, NFC för analys. Några svar har dock polisen ännu inte fått ta del av.

En del av det arbete som görs på NFC handlar om att eventuellt kunna matcha vapen och ammunition.

– De tittar på om det finns vapen i beslag som passar ihop med ammunition från brottsplatser, även vapen som kommer in senare, säger Leif Hermansson.

Skotten tros ha avlossats efter stängningsdag och utan att det befann sig någon i lokalerna. Möjligt motiv bakom skottlossningarna, förutom att skrämmas, vill inte polisen gå in på.

Någon tydlig hotbild mot ägaren, anställda eller gäster har inte framkommit. Däremot en historik som polisen är intresserad av.

En del av det som framkommit handlar om anställda som känt sig lurade av arbetsgivaren, när det gäller arbetsvillkor och löner. Från restaurangledningens håll har man dementerat uppgifterna och menar i stället att det är de anställda som misskött sig.

Polisen är också fortsatt intresserade av komma i kontakt med vittnen till den senaste skottlossningen, men också till skottlossningen den 18 februari som skedde cirka mellan klockan 01.00 - 01.15.