S-topp och LO på 1 maj

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Therese Guovelin, förste vice ordförande i LO, är förstamajtalare i Norrköping.

15 april 2019 16:00

En nyhet i år är att Socialdemokraterna i Norrköping har två huvudtalare från centralt håll 1 maj.

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Therese Guovelin, förste vice ordförande i LO, kommer båda till Norrköping för att sedan även tala i Linköping.

Det berättar Linus Emmoth, ny ombudsman för Socialdemokraterna i Norrköping.

Han kan också avslöja temat på årets 1 maj, parollen på förstamajmärket och på banderollerna: "Trygghet, demokrati, sammanhållning".

– Det bygger vidare på hur vi vill bygga det starka samhället, ett tryggare Sverige. Men det svarar också upp mot det som vi går till val på i Europaparlamentsvalet. Hur vi ska ta fajten mot högerextremism. Vi ska kämpa för schysta villkor, trygga jobb men också klimatutmaningarna, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad till Aktuellt i Politiken.

1 maj i år kommer att handla en hel del om EU-valet den 26 maj. Nummer två på S-listan till EU-valet är en kandidat från LO: Johan Danielsson.

I Norrköping blir det ett traditionellt tåg från Östgötaporten, till kårhuset Trappan. En av de lokala talarna är SSU:s ordförande i Norrköping, Patrick Bannon.

Riksdagsledamoten och ordföranden för S i Norrköping Mattias Ottosson ska moderera en kortare intervju med Therese Guovelin.

Ardalan Shekarabi ska även förstamajtala i Finspång, medan Therese Guovelin nöjer sig med bara Norrköping och Linköping.

Det svenska förstamajmärket firar 125-årsjubileum i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanna Beskow Norgren