Runar har väckelsemöte med SD-ledare

Med bössan laddad med frågor om hbtq, friskolor, invandring och integration möter Runar Sögaard Jimmie Åkesson (SD) i ett väckelsemöte i Flygeln i morgon onsdag.

4 september 2018 14:42

Tidigare i valrörelsen gjorde KD-ledaren Ebba Busch Thor gemensam sak med Bert Karlsson – nu är det Runar Sögaard och Jimmie Åkessons (SD) tur att möta väljarna under samma tak. Är det en ny trend vi ser? Frågan får någon annan svara på, sant är att de två sistnämnda intar Flygeln på onsdagskvällen under rubriken "Runars väckelsemöte med Jimmie Åkesson".

Ett initiativ som Runar Sögaard, känd som pastor men som numera är chef, ledarskapsutvecklare och mental tränare åt fotbollsproffs, tog tidigare i våras.

– I mars började jag skriva samhällartiklar och politiska artiklar på min facebooksida. Jag blev lätt tagen på sängen över responsen när jag fick över 160 000 följare och tusentals delningar. Jag förstod att det fanns ett behov och ett intresse därute, säger han och fortsätter:

– Debattklimatet har blivit hårt och jag ville göra något annorlunda. I synnerhet för SD och Jimmie Åkesson som blivit mobbade av sina motståndare och media. Personligen är jag även nyfiken på frågor som berör och engagerar och det vore på sin plats att han fick tala om vad han tror och anser.

Det hela har mynnat ut i ett antal väckelsemöten med Åkesson runt om i landet. Fast just väckelsemöte i den bemärkelsen att folk ska bli frälsta, är det inte tal om.

– Nej, det är inte avsikten. Jimmie ska få tala till punkt och kunna beskriva varför han tycker som han tycker. Jag vill komma in under skinnet på honom, höra om hans kärlek till landet.

Tanken är att väcka människor:

– Jag har alltid tyckt om att väcka människor från okunnighet och fördomar. Jag har levt med media och med många fördomar och det här är ett ödesval för Sverige, så jag vill att människor ska vakna upp för fakta och se den politiska verkligheten.

Enligt annonsen har Runar laddat bössan med en arsenal av frågor om hbtq, friskolor, invandring och integration. Och även om Runar Sögaard, enligt sig själv, fått en enorm positiv respons på det han gör, har det även höjts kritiska röster såväl innan som under och efter de första mötena.

– Det måste man ta som en man. Det är det som är skönheten med demokratin; att man får tycka olika, säger han.

Mötet i Flygeln är gratis.

Vem finansierar det hela då?

– Jag var beredd att stå för kostnaden, men som tur är har det varit både företag och privatpersoner som velat vara med och bidra och sponsra, vilket är angenämt och tacksamt!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa