Rekordår för Visualiseringscenter

I år fyller Visualiseringcenter C tio år. Det firas med jubileumsaktiviteter. "2020 kommer att bli ett spännande jubileumsår med många aktiviteter", säger vd:n Sofia Seifarth.

Sofia Seifarth, vd på Norrköping Visualisering AB.

Sofia Seifarth, vd på Norrköping Visualisering AB.

Foto: Susanna Beskow Norgren

Nyheter2020-01-25 14:00

Sedan centret öppnade 2010 har många olika utställningar, domföreställningar, specialvisningar och aktiviteter lockat besökare. I början av 2019 genomfördes en omfattande uppgradering i domen, som just nu klassas som världens mest tekniskt avancerade dom. 

Detta genom nya 6P-laserprojektorer, nya 3D-glasögon och en magisk upplösning på 8K. I domen finns en kupolformad skärm där det genomförs visningar och föreställningar i 3D.

– Fler har upptäckt Visualiseringscenter, vilket vi tycker är jätteroligt. Under 2019 hade vi ett av de bästa besöksantalen någonsin med 107 000 besökare, vilket har visat sig i verksamheten med rekordresultat för biljettförsäljning, guidningar, konferens, restaurang och butik”, säger Sofia Seifarth, vd på Norrköping Visualisering AB.

Visualiseringscenter C har som mål att inspirera allmänheten, med fokus på barn och ungdomar, till intresse för naturvetenskap och ny medieteknik. Jubileumsåret kommer att firas genom olika jubileumsaktiviteter inom hela Visualiseringscenter-konsortiet under året. Konsortiet består av Norrköping Visualisering AB, Linköpings universitet, Norrköping Science Park, RISE Interactive Interactive C-Studio och Cnema. 

– Vi kommer att fortsätta erbjuda teknik i absolut framkant i våra publika miljöer och 2020 kommer att bli ett spännande jubileumsår med många aktiviteter, säger Sofia Seifarth.

Karta: Visualiseringscenter C
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!