Polisen utreder tjejbråk på buss

De båda tonåringar som misstänks ha startat ett storbråk på en buss under tisdagskvällen har anmält varandra. Polisen arbetar nu för att få klarhet i händelseförloppet.

21 mars 2019 11:00

Det var vid 21.30-tiden på tisdagen som ett stort polispådrag sändes till Gamla Övägen, där bussen stannat i närheten av korsningen med Trozelligatan.

– Vi skickade ett flertal bilar för att vi inte skulle hamna i ett tråkigt läge, säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisen i Norrköping innan han tillägger:

– Det var flera ungdomar inblandade. Och är man på en buss kan det innebära en viss fara för trafiksäkerheten.

Dispyten ska ha startat på en ungdomsgård och de båda centralfigurerna – som båda är 15 år gamla – ska sedan ha slagit, knäat och rivit varandra i håret efter att de hamnat på samma buss. Bråket inträffade några månader efter att vaktbolag satts in på de Geergymnasiet med på grund av våldsamheter mellan två grupper av tonårsflickor. Enligt Calle Jerrhage har liknande våldsamheter mellan flickor blivit mer frekvent.

– Jag upplever det så, även om jag inte har någon statistik på det, säger han.

Samtidigt är det inte ovanligt att bråken innehåller grövre våld, enligt förundersökningsledaren.

– Min upplevelse är att tjejer i dag slåss på ungefär samma sätt som killar när det väl brakar loss, säger Calle Jerrhage.

Den ena flickan är anmäld för enbart misshandel, medan den andra anmälan även innefattar olaga hot.

– Vi ska försöka få fram vem som är vållande i det här och titta på vilka skador som uppkommit. Sedan får vi se om det kan bli ett åtal längre fram, säger Calle Jerrhage.

– Vi har också kontakter med föräldrar och socialförvaltningen, naturligtvis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Nygren

Ämnen du kan följa