Nej, spelbolaget Unibet ger inte stora chanser för "Den blomstertid nu kommer" i den kommande Guldbaggegalan som äger rum måndagen den 28 januari. Oddsen står idag i 20 gånger pengarna för Crazy pictures film vilket placerar den solklart sist bland de fem bidragen. Bättre ser det enligt Unibet ut för "Goliat" som ligger tvåa med ett vinnarodds på 2,75, det innebär alltså att om man satsar en hundring på att "Goliat" tar hem Guldbaggen så vinner man 275 kronor om det skulle infalla. Med samma insats skulle det betyda 2000 kronor om "Den blomstertid nu kommer" står som segrare på måndagskvällen den 28.

Favorit i kategorin "Bästa film" är skräckdramat "Gräns" som står i 1,90 gånger pengarna.

– Det ser ut att bli en riktigt rolig gala för gänget bakom Gräns. Förutom priset för bästa film är Eva Melander favorit att bli belönad för bästa kvinnliga huvudroll och manusförfattarna ligger också högst i oddslistan i kategorin bästa manuskript. Därtill är Eero Milonoff tippad att få utmärkelsen bästa manliga biroll, kommenterar Henrik Holm, spelexpert på Unibet i ett pressmeddelande.

När det gäller "bästa manliga huvudroll" är Mikael Persbrandt favorit för sin roll i "Tårtgeneralen". De bästa oddsen för "Bästa kvinnliga huvudroll" har Trine Dyrholm för sin rollprestation i "X&Y". När det gäller de två Norrköpingsskådespelarna från filmen "Goliat" som bägge nominerats till bästa manliga huvudroll skiljer sig oddsen åt: Joakim Sällquist ligger tvåa efter Persbrandt på 3.00 medan Sebastian Ljungblad har oddset 7.50.

– Såväl Persbrandt som Dyrholm är ganska solklara favoriter i respektive kategori. Det är dock kul att familjefilmen Sune vs Sune uppmärksammas, såväl Fredrik Hallgren som som Sissela Benn är nominerade i birolls-kategorin. Det vore kul om någon av dem kunde skrälla, säger Henrik Holm.

Peter Grönlund som skrivit och regisserat "Goliat" har också chans i kategorin "bästa manuskript". Enligt Unibet är han inte chanslös här: efter John Ajvide Lindqvist, Ali Abbasi & Isabella Eklöf (Gräns) som har oddset 1.90 kommer Peter Grönlund som, om han vinner Guldbaggen, står i 2,50 gånger pengarna.